СГС разпита няколко свидетеля по делото срещу Златомир Иванов - Баретата и още 20 негови приближени. Свидетелите разказаха как техни близки или приятели са били викани в полицията, бити и заплашвани да се подпишат пред показания, уличаващи Златомир Иванов и групата му в престъпления.

Петимата свидетели обясниха, че по повече от 24 часа техните близки са изчезвали, след което се връщали от ГДБОП с белези от побой с палки. Повечето обаче не си вадели медицински удостоверения за телесните наранявания от страх.

СГС отложи делото и то ще продължи утре с обяснения на подсъдимите за обвиненията и обстоятелствата около задържането им. Минути преди това стана ясно, че СГС ще прави опит да издири един от анонимните свидетели в процеса, който е изчезнал. От справка на прокуратурата стана ясно, че няма информация къде се намира свидетелят, който също свидетелства срещу Баретата и неговата група.

На вчерашното съдебно заседание по делото срещу защитата на подсъдимия Борислав Секулов поиска съдебно споразумение. Прокуратурата отказа, като обясни, че има достатъчно доказателства, събрани срещу него.