Районният съд в Русе произнесе присъда с наблюдение с електронна гривна за крадец на метали.

Присъдата е постигната на база постигнато споразумение с прокуратурата от трима 24-годишни мъже. Те са се признали за виновни за кражби - престъпление по чл. 195, ал.1, т.3, пр.2, т.4, пр.1 и пр.2, т.5 и т.7 вр. чл.26, ал.1 от НК.

Валери Д., Ферди Ф. и Мирослав Д. са осъдени за това, че за периода 07.06-15.06.2015 година в гр.Русе два пъти за влезли и са ограбили имот, като в него са проникнали след като са срязали оградата.

Те са взели перфоратор, бормашина, ъглошлайф, пистолет за горещ въздух, 1 брой акумулатор за лек автомобил, 13 броя чували пълни с бракувани метални части от релета с общо тегло 320 килограма.

Откраднатите вещи са на обща стойност 869.00 лева.

Валери е осъден на една година лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

Наказанието на Ферди е една година лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага за изпитателен срок от 3 години. Точно спрямо Ферди е наложена и пробационна мярка – ограничаване на свободното придвижване. Той няма право да напуска жилището си в гр. Русе от 21.00 часа до 06.00 часа на денонощието за срок от 6 месеца.

Ферди се е съгласил това наказание да бъде проследено чрез електронно наблюдение.

Третият участник в кражбите е осъден  на една година лишаване от свобода, което на основание чл.66, ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Присъдата е приведена в изпълнение.