С "Ислямска държава" са свързани материалите, открити в компютрите на 14-те подсъдими по делото за разпространяване на идеите на терористичната групировка.

В Пазарджишкия окръжен съд продължава делото срещу 14-те имами, които се разследват за връзки с терористичната групировка. Това е заключението на експертите, които бяха изслушани днес по време на поредното заседание на съда, съобщи БНР.

Пуснаха Ахмед Муса под домашен арест

Пуснаха Ахмед Муса под домашен арест

След две години и половина в ареста

В съдебната зала на Пазарджишкия окръжен съд бяха прожектирани част от веществените материали, на които се виждат бойци на "Ислямска държава", трупове на хора, символи на групировката и снимки на провъзгласилия се за халиф Ал Багдади.

Експертите, превели материалите от турски и арабски език, са категорични, че в символите, които "Ислямска държава" използва, няма нищо притеснително, но комбинацията им със сцени на насилие и въоръжени действия придобиват друг смисъл.

В отсъствието на Ахмед Муса съдът даде ход на делото за радикален ислям

В отсъствието на Ахмед Муса съдът даде ход на делото за радикален ислям

Разпитани бяха свидетели сред които Салим Сали Салим

Според прокурор Нели Попова материалите са с пропагандна цел. "Чухте експертите - те казаха, че всички са свързани с "Ислямска държава", заяви тя. Делото продължава.