След четири месеца издирване, вторият обвиняем за опит за убийство на охранител е установен и задържан в района на варненско казино след преследване.

С постановление на Окръжната прокуратура във Варна той е задържан в ареста до 72 часа до довеждането му пред съда за определяне на мярката му за неотклонение. 36-годишният мъж е съучастник в опита за убийство на охранител в дискотека заедно с 16-годишен ученик.

Окръжната прокуратура във Варна му повдига обвинение за опит за умишлено убийство, извършено в съучастие с непълнолетния, по хулигански подбуди и при условията на опасен рецидив.

В ареста с постоянна мярка за неотклонение е непълнолетното момче, което държало пострадалия охранител, докато 36-годишният мъж му нанасял удари с нож.

Задържаха десетокласник за опит за убийство на охранител във Варна
Обновена

Задържаха десетокласник за опит за убийство на охранител във Варна

Издирват негов съучастник

Престъплението е извършено на 28 януари около 2 часа след полунощ. В ОД на МВР във Варна постъпил сигнал от заведение в района на спирка "Акациите" за сбиване. На място било установено, че пострадал при сбиването е 36-годишният охранител. Младият мъж бил с порезно-прободни рани в крака и гърдите. Настанен е в болница и благодарение на оказаната медицинска помощ и продължително лечение той е спасен.

Окръжната прокуратура във Варна внася искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо 36-годишния обвиняем. Разследването на опита за умишленото убийство продължава.