С постановление на Окръжната прокуратура във Варна е задържан за срок до 72 часа десетокласникът Кристян Т. Той е привлечен като обвиняем за опит за убийство, в съучастие с друго лице. Съучастникът на ученика се издирва.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че състав на Варненския окръжен съд уважи искането наложи мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо 16-годишния Кристиян

Деянието е извършено на 28 януари около 2 часа след полунощ. В ОД на МВР във Варна постъпил сигнал от заведение в района на спирка "Акациите" за сбиване. На място било установено, че пострадал при сбиването е 36-годишният охранител в дискотека. Младият мъж е с порезно-прободни рани в крака и гърдите. Настанен е в болница. Мъжът получил 10 удара с нож, като единият е попаднал в сърдечната област. Кристиян държал охранителя, докато издирваният му съучастник нанасял ударите с нож. Само навременната намеса и оперативното лечение спасили 36-годишния охранител.

В съдебното заседание за определяне на мярката за неотклонение на 16-годишния ученик прокуратурата огласи справка, от която става ясно, че Кристиян е обвиняем за грабеж по висящо дело на Районната прокуратура във Варна. Според представителя на обвинението ученикът има и 6 криминални регистрации - за квалифицирана телесна повреда, палеж, унищожаване и увреждане на имущество, за държане на наркотични вещества. Вече и за опит за убийство.

Снимка 337670

Източник: БГНЕС