С условна присъда и глоба от 2500 лв. синът на олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски - Пол излезе от ареста. Той бе осъден на 3 г. условно за разпространение на наркотици от СГС. 27-годишният мъж призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, пише "24 часа".

Боевски-младши бе зад решетките от 4 април т. г., когато при полицейска акция бе арестуван с наркотици. Според обвинението Пол е държал общо 46,73 грама дрога - 2,31 грама марихуана, 17,41 грама амфетамин и 27,01 грама кокаин с цел разпространение. 

Синът на Гълъбин Боевски се изправя пред съда

Синът на Гълъбин Боевски се изправя пред съда

Грозят го до 8 години затвор и до 20 000 лева глоба

3 грама кокаин били открити в автомобила на Пол Боевски, скрит в осем тайника. Джипът БМВ, в който е арестуван, се води на Костадин Йорданов - Коце Ламята, който преди години твърдеше, че е в близки отношения с певеца Азис. Останалите наркотици били намерени в жилища в кв. "Младост" и в апартамент в кв. "Люлин". 

Оставиха в ареста сина на Гълъбин Боевски

Оставиха в ареста сина на Гълъбин Боевски

Грозят го до 8 години затвор

Младият Боевски е със средно образование, безработен и "все още женен". На делото присъства и сестра му Сара.

Пол посещавал Костадин Йорданов в затворническото общежитие в Казичане, който от 2018 г. изтърпява присъда също за дрога. Освен Боевски обвиняем е и синът на Йорданов - Виктор, но срещу него резследването продължава.

Припомняме, още 15-годишен Пол Боевски се простреля в главата с газов пистолет, който бе занесъл в училище. Заради инцидента баща му, който тогава бе общински съветник, напусна Столичния общински съвет. После Пол бе спипан зад волана без книжка. Баща му пък бе осъден в Бразилия, след като през 2011 г. бе хванат с 9 кг. кокаин на летището в Сао Пауло.