МВР работи с целия си ресурс по издирването на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския. Това обяви главният секретар на ведомството Светлозар Лазаров на пресконференция заедно със силовия министър Веселин Вучков.

По думите му се извършват всички предвидени в закона действия, но до момента конкретен резултат за съобщаване няма.

Лазаров коментира лаконично и убийството преди броени дни на ключов свидетел срещу Йоско - Хрисим Хрисимов, който бе разстрелян с 8 куршума пред столично заведение.

Допускаме, че един от основните мотиви може да е точно процесуалното качество на Хрисим Хрисимов, който е свидетел по делото „Килърите 4", обясни главният секретар.

Припомняме, групата, на която именно Йоско е спряган за лидер, бе заловена миналата година, като оттогава се водят дела. Групировката е подозирана за някои знакови убийства през последните години.

Хрисимов е свидетел в процеса срещу килърите, тъй като е бил собственик на къщата, в която те са провеждали срещите си в продължение на години. Именно той е осигурил и лекия автомобил, от който при стрелба е било извършено и едно от убийствата (на Фатик, б.р.), които се приписват на „Килърите 4".