Състав на Софийския градски съд (СГС) не прие обжалването на мярката за неотклонение "задържане под стража" срещу подсъдимата Мария Велева, която, заедно със съпруга си Свилен Велев, е обвинена за смъртта на 86-годишния си баща.

По време на днешното съдебно заседание защитата посочи, че мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо Мария трябва да бъде променена, защото по делото няма нови доказателства. От това могло да се изведе обоснователно предположение, че подсъдимата не е съпричастна към извършеното тежко престъпление.

Хората да знаят, че не е убила баща си, иска Велева
Обновена

Хората да знаят, че не е убила баща си, иска Велева

Тя го обича, нищо че я е заплашвал с пистолет

Адвокатът на обвиняемата поиска клиентката му да бъде пусната с мярка "подписка".

Прокуратурата помоли съда да не уважи искането на защитата за промяна на мярката, защото все още са налице доказателства, че тя би могла да се укрие или да извърши ново престъпление.

Обвиняемата Мария Велева коментира пред съда, че на последното съдебно заседание е била много разстроена, не е била свидетел на престъплението и не е знаела какво се е случило. Тя заяви, че се придържа към думите на адвоката си и обясни, че няма намерение да се укрива от компетентните органи и да извърши ново престъпление. Велева помоли съда за по-лека мярка от наложената й до момента, защото престоят й в затвора се е отразил зле върху психиката й.

"Не съм извършила убийството, не съм участвала в престъпления, никога не съм искала да се стига до такова нещо и не съм убила баща си", посочи подсъдимата и допълни, че винаги се е държала добре с баща си и е гледала да избягва конфликти с него. Тя заяви в заключение, че не се чувства обществено опасна.

Жената, обвинена за убийството на баща си в "Люлин", остава в ареста

Жената, обвинена за убийството на баща си в "Люлин", остава в ареста

Според съда ако Велева бъде на свобода, има вероятност да извърши друго престъпление

След изслушване на всички страни по делото, съдът счете, че следва да остави без уважение подадената молба, защото продължават да са налице условията, които обосновават законосъобразността на задържането. Продължава да бъде налице и опасност в случай, че бъде освободена от ареста, обвиняемата Мария Велева да извърши ново престъпление.

Решението на съда може да бъде обжалване в едноседмичен срок пред Софийския апелативен съд (САС).
Съдът насрочи следващото съдебно заседание за 4 октомври от 10 ч.

Майката на момичетата от столичния кв. "Люлин" е заподозряна за убийството

Майката на момичетата от столичния кв. "Люлин" е заподозряна за убийството

Ще се направи всичко възможно децата да бъдат записани на училище

Припомняме, случаят стана популярен след като стана ясно, че семейството от столичния квартал "Люлин" отглежда напълно изолирано трите си дъщери. Те са на 14, 15 и 19 години и са били държани под ключ, не са посещавали училища.

Случаят доби обществена популярност след като дядото на момичетата и баща на Велева - Стефан Янев, сигнализира медиите. Няколко дни по-късно обаче 86-годишния мъж бе открит, пребит до смърт.