87-годишният Стефан Янев беше намерен убит. Тялото на възрастният мъж е открито вчера, около 17 часа в кооперацията, в която живеел в столичния ж.к. "Люлин".

Полицията съобщава, че по тялото му има видими следи от насилие. Мъжът бил в неизвестност от 12 февруари, веднага след като в ефира на Нова телевизия съобщил, че внуците му са държани в изолация.

Медията информира, че Янев е сигнализирал, че децата никога не са посещавали училище и фактически били заложници на родителите си. Причината била, че дъщерята и зетя на покойния "не харесвали българското училище". Станало ясно, че родителите на децата са адвентисти.

Вчера властите задържаха дъщерята на Стефан и мъжа й. Представители на "Социално подпомагане" - "Люлин" изпратили служител до апартамента, в който са били затворени децата. Опитите да се достигне до семейството и децата дотогава били неуспешни. Родителите не са съдействали на социалните.

Децата са на възраст 14,15 и 19 години, съобщи БНР. Към момента те са под полицейска защита. Най-голямото момиче се намира в столичното 9-то РПУ, а двете по-малки са настанени временно в специализиран дом. Децата видимо са антисоциални.

Предстои социалните да проучват случая с родителите. Още не е ясно защо те са държали децата си в изолация.