Софийският апелативен съд не прие обжалването на мярката за неотклонение "задържане под стража" срещу подсъдимата Мария Велева, която, заедно със съпруга си Свилен Велев, е обвинена за побой до смърт на 86-годишния й баща.

Съдът смята, че ако Велева бъде на свобода има вероятност да извърши друго престъпление.

Велева за пореден път заяви пред съда, че има тетрадки, в които нейните деца са описвали дата по дата какво е правила за тях. "Аз моля уважаемия съд за по-лека мярка и поддържам казаното от моя адвокат, тъй като добре ме защитава. Нямам дрехи да се преоблека, болна съм и не съм добре", каза още тя.

Хората да знаят, че не е убила баща си, иска Велева
Обновена

Хората да знаят, че не е убила баща си, иска Велева

Тя го обича, нищо че я е заплашвал с пистолет

Подсъдимата Велева декларира, че не е убиец и не е участвала в убийството на баща си, макар и той да се държал лошо с нея. "Не съм участвала в убийството му, не съм се занимавала с убийството му и не знам защо съседите ми говорят така за мен", заяви обвиняемата.
По думите й тя има възможност да предостави не повече от 500 лв парична гаранция.

Защитата атакува наложеното й задържане под стража, като неоснователно, предвид на това, че досъдебното производство не е събрало никакви преки и косвени доказателства за съпричастността на обвиняемата.

Адвокатът на подсъдимата Велева констатира пред съда, че няма доказателства затова, че тя е убила баща си, тъй като от обясненията на съпруга й става ясно, че тя не е участвала в това убийство, но на практика тя не е знаела за това убийство.

Велеви пребили до смърт дядото, за да запазят децата си

Велеви пребили до смърт дядото, за да запазят децата си

Съдът изгони Мария от залата и остави семейството в ареста

"Тя няма опасност да се укрие, няма да напусне страната, няма веществени доказателства, няма доказателствени средства, няма следи от кръв и не заслужава най-тежката й наложената мярка", каза адвокатът на Мария Велева и поиска българският съд да се съобразява с доказателствата по делото и върховенството на закона.

Според прокуратурата по-лека мярка за неотклонение от "задържане под стража" би била неоснователна.

Убиха дядото, информирал, че внуците му са заложници
Обновена

Убиха дядото, информирал, че внуците му са заложници

По тялото му има следи от насилие

Припомняме, случаят стана популярен след като стана ясно, че семейството от столичния квартал "Люлин" отглежда напълно изолирано трите си дъщери. Те са на 14, 15 и 19 години и са били държани под ключ, не са посещавали училища.

Случаят доби обществена популярност след като дядото на момичетата и баща на Велева - Стефан Янев сигнализира медиите. Няколко дни по-късно обаче 86-годишния мъж бе открит , пребит до смърт.