Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста Мария и Свилен Вълеви пребили до смърт 86-годишния баща на Мария, съобщи БНР. Съдът изгони Мария Велева след като тя прекъсна многократно съдията. Тя беше изведена от съдебната зала, за да не възпрепятства процеса.

Мария защити мъжа си за извършеното. Достойна била постъпката на партньора й, спрял по този начин дядото. Не възрастния мъж, а семейството било жертвата, настоя Велева. 

Мъжът на Велева обясни пред съда, че жена му не е съпричастна към престъплението и трябва да бъде освободена. По думите му тя не знаела за убийството. Съдът обаче не прие това твърдение за вярно. 

Убиха дядото, информирал, че внуците му са заложници
Обновена

Убиха дядото, информирал, че внуците му са заложници

По тялото му има следи от насилие

Исках просто да го набия, заяви Свилен пред журналисти. Той ме обиди. И след това заплаши, че ще ни разпродаде децата, обясни Велев. 

"Просто се сдърпахме и го ударих. Исках просто да го набия, ама стана фал. С арматурно желязо. Просто го извлачих на едно балконче... Първо ме обиди с думи, които сега не мога да ги кажа, и след това заплаши, че ще ми разпродаде децата. Точно това му бяха думите", обясни Свилен Велев пред медии.

Апелативният съд разкритикува и институциите допуснали въпреки многото сигнали ситуацията да ескалира.

Майката на момичетата от столичния кв. "Люлин" е заподозряна за убийството

Майката на момичетата от столичния кв. "Люлин" е заподозряна за убийството

Ще се направи всичко възможно децата да бъдат записани на училище

Припомняме, преди няколко седмици стана известен случай със семейство от столичния квартал "Люлин", което напълно изолирало трите си дъщери. Те са на 14, 15 и 19 години и са били държани под ключ, не са посещавали училища.
Случаят стана известен покрай сигнала на дядото на децата - Стефан Янев, на 86 години, който обаче дни след това бе открит пребит до смърт.
Трите момичетата са под закрила в социални институции.