ВКС окончателно оправда столичната следователка Надежда Куюмджиева за хулиганство. Делото стигна до върховната инстанция по обжалване на потърпевшите полицейски служители.

С Решение № 124/04.04.2023 г. по наказателно дело № 967/2022 г. тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя в сила въззивното решение от 12.10.2022 г. на Софийския апелативен съд (САС), с което се потвърждава първоинстанционната присъда от 16.12.2021 г. на СГС.

С това решение Бойко Христов е признат за невинен и оправдан по обвинението за нанесен удар на полицай при изпълнение на службата й. Христов е оправдан и по обвинението да е напръскал с лютив спрей полицейския служител Васил Й. при изпълнение на службата му. Със същата присъда Надежда Куюмджиева - следовател в Следствения отдел на Софийската градска прокуратура, е призната за невинна в това на същата дата, време и място да е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред, поради което е оправдана по повдигнатото обвинение.

Случаят е от 21 май 2020 г., когато в столичния квартал "Света Троица" след сигнал за компания, която слуша музика и пие пред входа на бл. 347 в ж.к. "Света Троица". Пристигналите служители на реда се представили и обяснили, че има нарушение на обществения ред през нощта.

Тогава още от Прокуратурата на Република България заявиха, че няма да толерира подобни прояви и ще предприема действия по тяхното недопускане и санкциониране.

Следователката бе временно отстранена от работа от ВСС, като сега, след решението, вероятно ще бъде възстановена.

Столична следователка и другарят й по чашка ругаят и блъскат полицай

Столична следователка и другарят й по чашка ругаят и блъскат полицай

Тя е била арестувана