Специализираният наказателен съд постанови присъда "невинни" за всички 11 пътни полицаи от Пазарджик и Пловдив, обвинени в участието в организирана престъпна група, която е изнудвала и вземала подкупи от шофьори по автомагистрала "Тракия".

Припомняме, подсъдимите служители на КАТ бяха задържани през юни 2011 година, по т. нар. дело "Палките". Тогава бе обявено, че преди това групата е наблюдавана повече от два месеца.

За този период бяха установени над 1000 случаи на изнудване на шофьори - българи и чужденци. Служителите на КАТ, които са обслужвали автомагистрала "Тракия", умишлено са забавяли документите за проверка, заблуждавали са водачите, че карат с превишена скорост и са намеквали, че могат да си спестят наказание срещу пари.

След задържането си всички полицаи обаче бяха освободени под парична гаранция

Според адвокат Иван Главчев съдът е преценил, че няма нито едно доказателство, което да сочи за извършено от тях престъпление.

Припомняме, на едно от предишните заседания стана ясно, че използваните СРС-та при наблюдението на групата са изключително некачествени и на тях се чуват само отделни реплики.

Решението подлежи на обжалване и протест.