Остават в ареста двамата гранични полицаи от аерогара София и двамата граждани на Бангладеш, арестувани за организиране на канал за трафик на хора през летището.
Това реши Апелативният специализиран наказателен съд, потвърждавайки наложените на първа инстанция мерки за неотклонение "Задържане под стража", съобщиха от прокуратурата.

Съдът остави в ареста шестимата задържани за трафика през летище София

Съдът остави в ареста шестимата задържани за трафика през летище София

Двама от задържаните са гранични полицаи

Те бяха задържани на 25 май 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, ДАНС, Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и Специализираната прокуратура.

На 26 май 2017 г. на четиримата бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и незаконно превеждане на чужди граждани през държавната граница на България.

Постоянен арест за четирима от трафик-канала през летище София, иска прокуратурата

Постоянен арест за четирима от трафик-канала през летище София, иска прокуратурата

Цацаров не изключи хипотезата през канала да е могло да минат и терористи

Двамата гранични полицаи бяха обвинени и за подкуп. Отчитайки събраните доказателства, тежестта на престъпленията и опасността обвинените да се укрият или да извършат друго престъпление, Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение на четиримата. Определението бе обжалвано.

Апелативният специализиран наказателен съд прие изцяло тезата на Апелативна специализирана прокуратура, че решението на първата съдебна инстанция от 26 май 2017 г. е правилно и законосъобразно.

Припомняме, главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че този канал е могло да бъде използван и от терористи.