Пловдивският окръжен съд остави в ареста обвинения за убийството на възрастна жена от преди 7 години Васил Петров. Той е обвинен и за блудство с друга жена, съобщава Марица.бг.

За убийството по особено мъчителен за жертвата начин и извършено с особена жестокост, Петров е заплашен от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

ДНК-анализ от блудство издаде убиец след осем години укриване

ДНК-анализ от блудство издаде убиец след осем години укриване

Полицаите в Пловдив са задържали извършителя

Припомняме, че вчера стана ясно, че полицията в Пловдив е разкрила случай от преди седем години от село Първенец. 84-годишната Диана Андонова е убита през февруари 2009 година. До извършителя - Васил Петров, полицаите стигнали след ДНК анализ след блудство с друга възрастна жена, извършено в края на август тази година.

След като се запозна с материалите от разследването, съдът прецени, че има достатъчно доказателства, от които да се смята, че именно обвиняемият е извършител на престъпленията. Магистратите прецениха, че има реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление.

29-годишният Васил Петров може да обжалва решението пред Пловдивския апелативен съд.

Мъжът е глухоням и неграмотен, но не бил правил впечатление на агресивен.

По информация на БГНЕС обвиняемият е признал и за убийството, и за блудството. В съда е бил изпратен и преводач от езика на жестовете.