Софийски градски съд е оставил в двамата обвиняеми за двойното убийство в кв. "Банишора", прикрито с пожар, по искане на Софийска градска прокуратура. Те бяха задържани от СГП за срок до 72 часа. Днес наблюдаващият прокурор е внесъл в съда искане да бъдат оставени в ареста след изтичането на този срок.

Съдът е приел доводите на прокурора, че по делото са събрани достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение, че именно обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени в това качество, съобщиха от държавното обвинение.

Пожар в столичния кв. "Банишора" взе две жертви

Пожар в столичния кв. "Банишора" взе две жертви

Загинали са мъж на 60 и жена на 80 години

Според съда има реална опасност обвиняемите да извършат друго престъпление. Освен това обвинението спрямо тях е за посегателство срещу човешки живот. Единият от обвиняемите е и с обремененото съдебно минало. Според съда има и опасност двамата обвиняеми да се укрият, тъй като живеят в София без адресна регистрация.

Мярката за неотклонение на обвиняемите не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд. Разследването по случая продължава.