Съдът пусна на свобода обвиняемия за смъртта на таксиметров шофьор в София, съобщава Нова телевизия.

Днес мярката за неотклонение на Йосиф Иззе беше изменена от "задържане под стража" на "подписка".

Според Софийския апелативен съд от събраните доказателства по делото не може да бъде направен извод за наличие на категорично обосновано предположение, че именно Иззе е извършил действия, които да са с в пряка връзка със смъртта на таксиметровия шофьор.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Обвиняват мъжа, причинил смъртта на таксиметровия шофьор в София

Обвиняват мъжа, причинил смъртта на таксиметровия шофьор в София

Разследването е по бързата процедура

Припомняме, конфликтът между двамата мъже стана на 8 октовмри, когато таксито, шофирано от починалия Христо йорданов, се е засякло с друг автомобил. Починалият и обвиняемият слезли от колите и между тях избухнал спор за правилата за движението по пътищата. Спречкването прераснало във физическа агресия, като показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата първи нанася удар на другия.

Физическата саморазправа е преустановена, като има показания, че това е станало, тъй като приятелката на обвиняемия е извикала полиция. Обвиняемият и починалият шофьор се върнали по колите си, но след малко сбиването било възобновено.

След смъртта на таксиметров шофьор блокираха столичен булевард

След смъртта на таксиметров шофьор блокираха столичен булевард

Засилено полицейско присъствие има в района на бул. "Тодор Александров"

Част от свидетелите твърдят, че са видели как водачът на таксито набира някого по телефона и след малко пристигат трима мъже, които заедно с таксиметровия шофьор започват да бият обвиняемия. Други свидетели - напротив, разказват, че обвиняемият е нанесъл побой на таксиметровия шофьор.

Двамата мъже били разтървани от граждани и след намесата на полиция. След преустановяване на боя 34-годишният Йорданов паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта му.

Убийство след спречкване на пътя в София
Обновена

Убийство след спречкване на пътя в София

Убит е таксиметров шофьор, баща на три деца