Шофьорът, помел шест коли и автобус в Бургас, остава в ареста.

Окръжният съд в Бургас потвърди решението на Районния съд и взетата мярка за неотклонение спрямо Иван Чонтов.

Делото беше образувано по жалба на обвиняемия, в която се настояваше, че няма предпоставки за вземане на най-тежката мярка. Защитата поиска отмяна на първоинстанционният съдебен акт и по-лека мярка за неотклонение - "Парична гаранция" или "Домашен арест".

Подсъдимият увери, че няма да се укрива и ще бъде на разположение на разследващите, ако му бъде взета по-лека мярка за неотклонение.

Съдът задържа в ареста джигита от Бургас, за да не избяга пак

Съдът задържа в ареста джигита от Бургас, за да не избяга пак

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано

Припомняме, 20-годишният мъж е привлечен като обвиняем за извършени две престъпления - за това, че на 12 януари в Бургас е попречил на полицейски служители да му извършат проверка, свързана с опазване на обществения ред, като не изпълнил полицейското разпореждане да спре, качил се в автомобила си и избягал, предизвиквайки преследване с полицейски автомобили.

Той е обвиняем и за това, че на същата дата извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - управлявал колата с превишена скорост, причинил материални щети и създал предпоставки за причиняване на телесни повреди на други участници в движението.

За всяко от двете повдигнати обвинения на Чонтов се предвиждат до 3 години затвор.

Според Окръжния съд първоинстанционният съд е достигнал до обоснования извод, че може да се предположи в достатъчно убедителна степен, че Чонтов е съпричастен към престъпните деяния. Законосъобразен е и изводът за наличие на всяка от кумулативно предвидените предпоставки в закона, всяка от която е достатъчна да обоснове необходимостта от вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Решението на Оклъжния съд в Бургас е окончателно.

И бащата на бургаския джигит е задържан - опитал да влияе на свидетели

И бащата на бургаския джигит е задържан - опитал да влияе на свидетели

Бащата е бил в районното в Созопол