Районният съд в Бургас задържа под стража 20-годишният Иван Чонтов, информират от прокуратурата.

Той бе привлечен като обвиняем за това, че на 12.01.2023 г., в гр. Бургас, противозаконно попречил на полицаи да изпълнят задълженията си по служба, като му извършат проверка. Освен това той не се подчинил на полицейска команда и се опитал да избяга от органите на реда.

Чонтов е привлечен към наказателна отговорност и за това, че на 12.01.2023 г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той управлявал автомобила си с превишена скорост, причинил материални щети и създал предпоставки за причиняване на телесни повреди на други участници в движението.

И бащата на бургаския джигит е задържан - опитал да влияе на свидетели

И бащата на бургаския джигит е задържан - опитал да влияе на свидетели

Бащата е бил в районното в Созопол

Според съда Иван Чонтов. е привлечен като обвиняем за престъпления, за които в особената част на Наказателния кодекс се предвиждат наказания "Лишаване от свобода" до една година или пробация, поради което и първата изискуема предпоставка за взимане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" е налице. Според магистратите на този етап са събрани достатъчно доказателство, доказващи вината на обвиняемия.

Беше изтъкната и възможността подсъдимия да извърши друго престъпление, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Съдът посочи, че спрямо него са възпроизвеждани изстрели със "стоп патрони" от полицейските служители и е използвано помощно средство "шипове", но дори и след възпроизведените изстрели и със спукани гуми водачът продължава да управлява автомобила си.

Определението на Районен съд - Бургас не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Общо три обвинения са повдигнати на бургаския джигит и баща му

Общо три обвинения са повдигнати на бургаския джигит и баща му

20-годишния шофьор отказва да даде кръвна проба за алкохол и наркотици