Майката, обвинена в убийството на двете си деца в Сандански, остава в ареста, съобщава БНТ.

Апелативният съд в София отказа измени мярката на Кристина Дунчева за неотклонение в по-лека такава - домашен арест или парична гаранция.

Предстои да й бъдат предявени събраните доказателства за това, че тя е убила двете си деца на 5 и 3 години.

Според втората съдебно-психиатрична експертиза Дунчева е вменяема и е разбирала действията си към момента на убийството.

Още месец остава в психиатрия майката, убила двете си деца в Сандански

Още месец остава в психиатрия майката, убила двете си деца в Сандански

Трябвало допълнително време за извършване на обстойни изследвания на обвиняемата

Съдебният състав счита, че няма доказателства, които да предполагат евентуално участие на съпруга ѝ Георги Трайков в престъплението.

Адвокатът на Дунчева заяви, че разследването е водено едностранчиво и той ще настоява за събиране на нови доказателства. Той е категоричен, че Дунчева не е извършила двойното убийство.

Припомняме, на 19 ноември 2020 г. 32-годишната жена уби децата си - момиченце и момченце на 3 и 5 години, по особено жесток начин в Сандански.

Майката признала за жестокото убийство в Сандански

Майката признала за жестокото убийство в Сандански

Първоначално е отрекла

По-късно стана ясно, че жената е направила самопризнания за случилото се.

Кметът на Сандански съобщи, че семейството е имало сериозно социални проблеми. От Държавната агенция за закрила на детето обаче отрекоха при тях да са постъпвали сигнали нито от бащата, нито от майката на двете убити деца.

В началото на февруари Окръжният съд в Благоевград изпрати обвиняемата в затворническа психиатрична болница в Ловеч за месец.