Пловдивският окръжен съд отказа да сключи споразумение с двамата пловдивски детективи от бюро „Шанс" Димитър Славчев и Петър Петров, въпреки че те се признаха за виновни в отвличането на гръцкия студент Фотиос Пулопулос.

И на другите двама обвиняеми по делото съдът също отказа споразумение и върна делото на прокуратурата, съобщава радио Пловдив.

През ноември 2008 г. в офиса на детективското бюро "Шанс" отишла Стоянка Дарабанова и поръчала да издирят Фотиос Пулопулос. Жената обяснила, че гръцкият студент е взел 11 000 евро, за да прехвърли дъщеря й да учи медицина в Пловдив. След като взел парите обаче, Фотиос сменил телефонния номер и квартирата си и не свършил обещаното.

Двамата детективи открили гръцкия студент в кафене на бул. „Васил Априлов". Представили се за полицаи и натикали младежа в автомобил.

Откарали го в къща пазарджишко село, където го измъчвали и го държали с белезници 50 часа. Удряли го с гумена палка по гърба, заплашвали го с пистолет, за да подпише запис на заповед за 11 000 евро на името на Дарабанова.

Когато разбрали, че бащата е подал сигнал в полицията, го качили в автомобил и го оставили пред Второ РПУ.

Пловдивският Окръжен съд отказа да одобри споразумението със семейството Стоянка и Димитър Дарабанови.

Четиримата са се признали за виновни и между тях и окръжна прокуратура е било сключено споразумение за условни присъди, което съдът е отказал да одобри.

Мотивите са, че то противоречи както на закона, така и на морала. Според съда предложените в споразумението наказания са твърде ниски.

Делото е върнато на прокуратурата.