Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации за кметските избори в София, съобщи БНР.

Съдът ще заседава отново следващата седмица.

Припомняме, че Манолова внесе 14 класьора доказателства за нарушения и настоява за повторно броене на бюлетините в столицата.

Мая Манолова коментира пред БНР, че ОИК не се е запознала със становището на вещите лица. Били са поискани и още доказателства, което е наложило отлагане на делото.

По думите й ще бъде направено повторно броене на поне в част от изборните секции.

С 14 класьора доказателства Манолова пита има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

С 14 класьора доказателства Манолова пита има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

Екзитполовете били използвани за политическа пропаганда

Ние обосновахме това наше искане с новите доказателства, които са представени, и със заключението на вещите лица. Потвърди се нашето твърдение, от заключението на вещите лица, че неправомерно в избирателните списъци са вписани в част втора над 3 000 избиратели, които са гласували на тези избори. Истинският резултат може да бъде установен, само и единствено ако има повторно броене и отваряне на чувалите, уточни Манолова.

В 14-те тома с доказателства за нарушения се твърди за поне 7000 недействителни бюлетини, 7000 дописани граждани в списъците и 7000 души купен ромски вот, сборът от които е повече от разликата между двамата кандидати за кмет на София.

Мая Манолова иска касиране на избора за кмет на София

Мая Манолова иска касиране на избора за кмет на София

След като приключи преброяването на гласовете...

Припомняме, че на 11 ноевмри Мая Манолова и инициативния й комитет внесоха 14 класьора с доказателства за изборни нарушения, с които те искат касират изборите в София пред ОИК.

От щаба на кандидата за кмет на София Мая Манолова обявиха, че ще искат касиране на изборния резултат още в деня на вота - вечерта на балотажа. Няколко дни по-късно те заявиха, че са готови с жалбата. От БСП заявиха, че нямат законови основания да внасят иск за касиране на резултатите, тъй като Мая Манолова бе независим кандидат, подкрепен от БСП.