Районният съд в Ловеч прекрати наказателно производство срещу заместник-директора на Областната дирекция на МВР Георги Иванов, обвинен в незаконно присъединяване към електропреносната мрежа.

Съдът върна делото на прокуратурата за отстраняване на допуснати съществени процесуални нарушения. Обвинението е за престъпление, констатирано през 2019 г., в двуетажна къща с отделни домакинства в Ловеч. Именно неяснотата защо точно на Иванов са повдигнати обвинения, а не на някой друг от домакинствата, е една от причините за връщането на делото.

В рамките на досъдебното производство предявените обвинения са, че Георги Иванов лично е осъществил незаконното присъединяване към електропреносната мрежа. В обвинителния акт обаче е посочено, че той е извършил това чрез друго, неустановено към момента, лице. Това според съда съществено променя фактическата обстановка, което води до нарушаване правата на привлечения към наказателна отговорност.

Съдът прие, че са допуснати съществени, но отстраними процесуални нарушения, които налагат връщането на делото в досъдебна фаза. Това се случва за втори път, след като и миналата година при първото разглеждане на делото то беше прекратено по същите причини.

Определението подлежи на обжалване или протест в 7-дневен срок.

Отстраниха директора на ОДМВР в Ловеч за корупция и лоши практики

Отстраниха директора на ОДМВР в Ловеч за корупция и лоши практики

Случаи с Великов и заместника му принудиха МВР да вземе решението