Съдът пусна Доника Попова, която е обвинена, че е откраднала дарения за болно дете в Бургас, съобщи 24 часа. Тя няма да лежи зад решетките по време на процеса, защото магистратите са се смилили над нея и са й наложили възможно най-леката мярка - "подписка".

Съучастникът й Петко обаче остава зад решетките, докато се гледа делото. Той е с най-тежката мярка - "задържане под стража".

Първоначално от прокуратурата поискаха такава мярка и за двамата. Петко Великов е рецидивист с предишни осъждания. Защитникът му се опита да му издейства освобождаване, изтъквайки, че има тежко семейно положение - и двамата му родители са болни и се грижи за тях. Самият Петко е наркоман и периодично се лекува в психодиспансер.

Искат постоянни решетки за рецидивистите, откраднали кутия с дарения

Искат постоянни решетки за рецидивистите, откраднали кутия с дарения

Съдът ще решава по искането на обвинителите

Припомняме, че двамата бяха задържани по "сигнал" от социалните мрежи. Това се наложи, защото собственикът на магазина, от който откраднаха кутията за дарения, не беше подал сигнал в МВР, а предпочел да популяризира записите от камерите в интернет. Оттам и разследващите са се самосезирали.

Двамата бяха намерени в апартамента на техен приятел, където се криели.

Те са стари познати на униформените и преди са били хващани да крадат имущество или пари от магазини.

Петко е с 12 присъди за кражби и е лежал в затвора два пъти.

Бургаските полицаи заловиха крадци по "сигнал" от фейсбук

Бургаските полицаи заловиха крадци по "сигнал" от фейсбук

Двама крадци са стари познайници на полицията

Охранителните камери са снимали как Доника отмъква парите, а Петко я "охранява" и чака на входа. Защитникът му се опита да използва този факт - че Великов не е участвал пряко в кражбата, но магистратите не сметнаха за достатъчен мотива.