Районният съд в Добрич върна управителя на ВиК-Добрич отново на поста му, след като той беше временно отстранен, съобщи БНР.

По искане на прокуратурата Тодор Гикински беше временно отстранен заради течащо разследване по досъдебно производство и опасността той да упражни влияние върху свидетели по делото, които са служители във водното дружество.

На 4 септември 2019 година, след започване на досъдебно производство спрямо изпълнителния директор на ВиК-Добрич, той беше отстранен от длъжност. Той е обвинен, че в качеството си на управител на дружеството от 10 до 14 февруари миналата година в село Батово е изградил съоръжение за водоползване от река Батовска, което е в нарушение на Закона за водите.

Съдът потвърди отстраняването на шефа на ВиК-Добрич

Съдът потвърди отстраняването на шефа на ВиК-Добрич

Той е обвинен в умишлено престъпление от общ характер

Районният съд в Добрич е преценил, че нуждата от взетата мярка за процесуална принуда е отпаднала, тъй като не са налице основания да се счита, че служебното положение на обвиняемия ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок.

Отстраниха временно от длъжност шефа на ВиК-Добрич

Отстраниха временно от длъжност шефа на ВиК-Добрич

Съдът уважи искането на прокуратурата

Припомняме, че на 4 септември минлата година стана ясно, че прокуратурата иска отстраняване от длъжност на шефа на ВиК-Добрич

Ден по-късно той бе отстранен от поста му.  

На 12 септември съдът потвърди отстраняването на шефа на ВиК-Добрич.