Красимира Трифонова и дъщеря й Габриела Славова остават за постоянно в ареста. Това реши Софийският районен съд. Днес бяха гледани мерките на двете жени, заподозрени в убийството на Пейо Пеев.

Припомняме, че Пейо Пеев беше убит на 18-ти януари тази година в столичния квартал "Драгалевци", а след това запален в автомобила си. Според разследващите, причината за смъртта е удушаване. Автомобилът с тялото на убития беше открит опожарен в гориста местност на Витоша, по пътя за хижа "Алеко". За смъртта на мъжа са обвинени Красимира Трифонова и дъщеря й Габриела Славова.

На първа инстанция Габриела Славова беше пусната под домашен арест с мотив, че трябвало да се грижи за децата си - 6-годишния Михаил и 4-месечното бебе Кристиян. Впоследствие обаче станало ясно, че те са при родителите на Пейо - Иванка и Орлин Пееви.

Днес дъщерята не се е явила в съда и е депозирала молба да бъде представлявана от защитника й адвокат Марияна Тодорова. Майка й Красимира е поискала по-лека мярка за неотклонение - домашен арест, но молбата не е уважена от съда. 

"Задължително трябва да ни пуснат под домашен арест. Кой е този човек, който има право да отдели пеленаче от майчината кърма?", е запитала след искането на държавното обвинение Красимира Трифонова.

По врем на заседанието пред сградата на съдебната палата близки и приятели на убития се събраха на протест под надслов "Справедливост за Пейо". На протеста присъства и бившият депутат Велико Минков, който се бори за признаване на бащинството на по-малкото дете.

Закрила на детето в Бургас се занимавала с Габриела Славова още през 2021 г.

Закрила на детето в Бургас се занимавала с Габриела Славова още през 2021 г.

Съсед на семейството потвърди за сигнали и лошо отношение