Окръжният съд във Варна трябваше да разгледа делото срещу Веселин Марешки и Красимира Колева днес. Съдебният състав по делото обаче си направи отвод. 

Марешки и Колева са обвиняеми по дело за изнудване. Асен Миланов, твърди, че е бил изнудван чрез заплаха за увреждане на имуществото му.

Срещу лидерът на "Воля" е отправено и обвинение за причиняване на лека телесна повреда спрямо Костадин Костадинов в качеството му на длъжностно лице - общински съветник.

Костадин Костадинов иска да види Веселин Марешки в затвора

Костадин Костадинов иска да види Веселин Марешки в затвора

Иска делото да приключи бързо

Съдебното заседание беше насрочено за три дни. Причина за това са многото свидетели за изслушване.

В начало на заседанието обаче защитата на Марешки поиска отвод на прокурора по делото. Опасенията за защитниците на депутата са, че прокурорът оказва натиск извън съдебния процес върху състава на съда.

След съвещание, тричленният състав прецени, че искането е неоснователно. Отказът на съда мотивира защитата на Марешки да поиска съставът да се отведе от разглеждане на делото и да бъде променен.

Преценката на съда беше, че независимо дали изложените от защитата съмнения се обосновават на обективни факти или не, недоверието към обективността и безпристрастността на съда е основание съставът да си направи отвод от делото.

Преедстои делото да бъде предадено за разпределение при нов съдебен състав.

След изготвяне на протокола от заседанието, делото ще бъде предадено за ново разпределение на случаен принцип.