Окръжна прокуратура - Бургас предаде на съд 15-годишния Иван И., за това, че на 20 август 2017г. в Бургас , ж.к. "Меден рудник" е убил 11-годишно момиче.

Той е пробол с лява ръка врата на жертвата, при което е прерязана вътрешната сънна артерия и е причинена силна кръвозагуба и остра анемия, като убийството е извършено по особено мъчителен за убитата начин.

11-годишно момиче е убито жестоко в Бургас

11-годишно момиче е убито жестоко в Бургас

За убиийството е задържан 15-годишен

Жертвата е останала в съзнание след пробождането и е възприемала ситуацията, в която се е намирала, виждала е изтичащата от раната кръв, била е затворена в кабината на асансьора, викала е за помощ, осъзнавала е неизбежността на смъртта си, изживявала е тежки предсмъртни мъки, и убийството е извършено с особена жестокост.

Подсъдимия е нанесъл смъртоносния удар с нож в най-откритата и незащитена част от тялото на момичето, в нейната шия, почти пълно прерязал вътрешната и сънна артерия, при което последвало силно кръвотечение, факти известни и възприети от обвиняемия.

Момичето в Бургас заклано заради наргиле

Момичето в Бургас заклано заради наргиле

15-годишният убиец и жертвата се запознали в социална мрежа

Подсъдимият Иван е оставил умиращата пострадала в кабината като затворил вратата и я оставил вътре, въпреки нейните викове за помощ, и се отдалечил от мястото на убийството, като макар и непълнолетен, той е разбирал свойството и значението на извършеното престъпление и е могъл да ръководи постъпките си.

Очаква се Окръжен съд - Бургас да насрочи заседанието си.

Убитото 11-годишно момиче е имало над 3 хиляди контакта в социална мрежа

Убитото 11-годишно момиче е имало над 3 хиляди контакта в социална мрежа

Нека родителите да бъдат по внимателни с децата си в социалните мрежи, призова зам.- апелативният прокурор на Бургас