Районна прокуратура - Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу двама непълнолетни, извършили грабеж.

Обвинението срещу 17-годишните Тихомир А. и Тихомир Т е за това, че на 23 март около 2 часа в Угърчин обл. Ловеч, ул. "Г. Бенковски", откраднали монети на обща стойност 1,70 лв. от Стефан Б., като употребили за това сила - ритане, блъскане и замерване с цепеници и камъни и заплахи - "ако не ни дадеш ще ти режем главата."

Двамата обвиняеми били на гости в свой познат, където пили бира. Вечерта тръгнали да се прибират и по пътя решили да влязат в дома на пострадалия, за да вземат пари за пиене. Познавали собственика, защото единият обвиняем му помагал преди време - чистил му двора, носил му дърва.

Влезли в двора като прескочили през оградата. Тихомир А. отвил бушоните и осветлението в къщата изгаснало. Двамата започнали да тропат и блъскат по входната врата на къщата. След това Тихомир А. натиснал единия прозорец, отворил го и влязъл в стаята и от една кутия взел някакви монети.

През това време обвиняемият Тихомир Т. успял да отвори с ритане вратата и влизайки вътре се сбил с пострадалия, като му казал: "дай ми 5 лева, дай ми хляб, дай ми ракия, ако не ни дадеш ще ти режем главата."

Докато се борил с едното момче пострадалият видял, че през прозореца е влязло друго момче и тръгнал към него. В това време Тихомир Т. влязъл в стаята и взел една кутия с лекарства, тъй като мислел, че в нея има пари. След това двамата обвиняеми излезли навън, взели от наредените пред входната врата цепеници и започнали да замерят пострадалия с тях.

С откраднатите монети си взели кафе от кафе-автомат и го изпили.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.