Съдът в Нова Загора разглежда постановление за налагане на административно наказание а ученик, причинил ударил с метален бокс в главата момче, защото нямало огънче, съобщиха от Районна прокуратура в града.

Искането за административно наказание на Александър Т., който е непълнолетен към датата на извършване на деянието, ученик в 8 клас, неосъждан е за хулиганство.

На 16 юли 2017 г., около 22.30 ч. пострадалият изпращал приятелката си към нейния дом. Вървели през парк, който бил без осветление. На една от пейките в парка видели осем момчета, които пушели цигари и си говорили. Сред тях е бил и Александър Т.

Групата поискала огънче от пострадалия и приятелката му, но той на два пъти отговорил, че няма такова. Тогава Александър Т., който носел в себе си метален бокс застигнал Д.С. и го ударил в областта на главата, като пострадалият бил с гръб към Александър Т. По-късно Александър Т. бил задържан.

Досъдебното производство е образувано след като на 16 юли 2017 г. в Нова Загора Александър е ударил момче в тила. С причинената рана е причинила временно разстройство на здравето. Раната не е опасна за живота на пострадалото момче, отчитат от държавното обвинение.

Тъй като законът предвижда редукция на наказанието за това престъпление при извършването му от непълнолетно лице, прокурорът е внесъл в съда постановление за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административна санкция спрямо Александър Т.

Районен съд - Нова Загора е насрочил заседанието си за 13 септември 2017 г.

Прокуратурата иска доживотен затвор за убиеца на 18-годишния Алекс от Бяла

Прокуратурата иска доживотен затвор за убиеца на 18-годишния Алекс от Бяла

Без право на замяна

Припомняме, през юли т.г. в град Бяла почина 18-годишният Алекс, убит от цигани за това, че нямал цигара.