Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу седем участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, съобщи прокуратурата.

Членовете на организираната престъпна група разпространявали кокаин, хероин, амфетамини, екстази, марихуана и хашиш в Курортен комплекс "Слънчев бряг", Несебър и други селища в страната.

В хода на специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, провела се на 20 август 2016 г., служителите на реда залавят ръководителя на престъпната структура - Иван Митов - Слънцето, както и останалите членове на групата - Марио Говедарев, Методи Зайков, Петър Димитров, Божидар Станулов, Димитър Тодев и Стойко Стоев.

Установено е, че групата е създадена от Митов през януари 2014 г. Всеки от участниците в престъпната групировка е имал строго определени функции по доставянето на наркотици на едро, съхраняването, разпределението на дози и пласирането, главно край заведения или с доставка на адреси.

Установено е, че групата е имала и силово звено, чиято задача била да всякаква конкуренция на територията на в Слънчев бряг и да събира пари от некоректни клиенти.

Отговорници на дилърите, които събирали сумите от продажбите и се отчитали на ръководителя, били Говедарев и Зайков. Станулов пък отговарял за "склада" и разфасоването на дрогата на дози.

Членовете на групата държали дрогата в наети от тях жилища в курортни комплекси в Слънчев бряг, Ахелой и Свети Влас. Наркотици имало и в автомобилите им - до 8-10 грама кокаин и хероин, до 5-6 грама амфетамини и екстази и до 100 грама канабис у всеки.

Слънцето и хората му остават в ареста

Слънцето и хората му остават в ареста

Те са оплакаха от полицейско насилие при задържането си

Припомняме, на 22 август миналата година Специализирания наказателен съд реши Иван Митов - Слънцето и останалите шестима, участвали в схемата за нарко разпространение в Слънчев бряг, да останат в ареста.

Срещу бандата на Слънцето свидетелстваха сервитьорки, хостеси, полицейски служители и свидетели с тайна самоличност. В показанията си те са заявили, че хората на Слънцето са продавали амфетамин, екстази и трева. Именно един от обвиняемите е пропял пред полицията за схемата на бандата. Пред съда обаче той обяви, че е дал под натиск показанията си.

Предстои насрочване на делото в Специализирания наказателен съд.