39-годишен мъж е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура - Варна за даден подкуп на полицейски служители, за да не бъде тестван за алкохол. Престъплението е извършено на 30 януари тази година в Дългопол. Това съобщи пресцентърът на прокуратурата във Варна.

Хванаха мъж с 3,08 промила алкохол зад волана

Хванаха мъж с 3,08 промила алкохол зад волана

Oтказал е да даде кръвна проба

Подсъдимият Иблямен А. управлявал автомобила си от Айтос към Провадия. Около 04:30 ч. сутринта полицейски служители го спират за проверка. Иблямен А. е поканен да отиде до служебния автомобил, за да бъде тестван за наличие на алкохол с дрегер, но отказал. След отказа му, както е процедурата, единият служител на реда започнал да подготвя талон за медицинско изследване, а колегата му - разпореждане да не управлява МПС под въздействието на алкохол. Подсъдимият заявил няколко пъти, че няма да даде кръв за изследване и предложил на полицаите пари.

Пиян заби кола в паркиран хеликоптер

Пиян заби кола в паркиран хеликоптер

Има щети по летателната машина

Полицаите го предупреждават, че действията му се записват от монтираната камера в полицейската кола. Въпреки това Иблямен успял да остави две банкноти по 20 лв. на прага на лявата врата на патрулката, след това отишъл до дясната и хвърлил пред седалката още 2 банкноти по 10 лв. След това казал "Айде, готово!" и тръгнал към колата си. Полицаите го настигнали и го арестували.

Мъжът е с чисто съдебно минало.