50-годишен шофьор, причинил причинил катастрофа с двама загинали в пловдивското село Черноземен застава зад съдебната скамейка. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Пловдив.

Случаят е от 20-ти юни тази година, когато мъжът с лек автомобил "Мерцедес" от Карлово за Пловдив. Преминавайки през с. Черноземен, предприел изпреварване на няколко коли. В същото време на кръстовище товарен автомобил, марка "Ивеко", направил завой наляво, като дал мигач и намалил скоростта.

В хода на разследването се установило, че обвиняемият се движел с по-висока от разрешената за населено място скорост. В последния момент ной предприел маневра наляво, за да избегне удара, но се блъснал в товарния автомобил, а след това в друга паркирана кола и спрял. От удара камионът се наклонил на лявата си страна и водачът му загинал. Ня място и починал и пътникът в мерцедеса. Ранен бил и друг мъж в леката кола.

Жена пострада сериозно при верижна катастрофа край Карлово

Жена пострада сериозно при верижна катастрофа край Карлово

Едната кола се е преобърнала по таван, пътят в района на инцидента е затворен

Според изготвената експертиза основна причина за произшествието е, че обвиняемият е управлявал лекия автомобил със скорост 135 км/ч., която значително превишава максимално допустимата за населено място от 50 км/ч за пътни превозни средства, както и че предприел забранена маневра изпреварване.

Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Лек и товарен автомобил се удариха челно на пътя Пловдив - Карлово

Лек и товарен автомобил се удариха челно на пътя Пловдив - Карлово

Двама души са пострадали