Районна прокуратура - Русе предаде на съд три непълнолетни момчета за извършена кражба на велосипеди.

Според прокуратурата тримата непълнолетни са разбирали свойството и значението на извършеното деяние и могли да ръководят постъпките си разумно.

Момчетата са откраднали 3 велосипеда на обща стойност 170 лева в село Бръшлен, община Сливо поле, област Русе. Колелетата били отнемани от различни жители на селото.

Тримата младежи били настанени в Социално-педагогически интернат "Христо Ботев" - село Варненци, община Тутракан. На 21 август миналата година тримата заедно напуснали интерната без разрешение и се отправили пеш към родните си места.

На 22 август момчетата стигнали до село Бръшлен и понеже искали по-бързо да стигнат до Русе, от където да си закупят билети, но нямали пари, тримата обвиняеми се уговорили да потърсят в селото и откраднат три велосипеда - по един за всеки и с тях да се придвижат до града.

Момчетата планирани да продадат велосипедите в Русе и с получените пари да си закупят билети за превоз до родните им места. В изпълнение на намисленото момчетата намерили три велосипеда, взели ги и бързо напуснали селото. Междувременно в интерната установили липсата на обвиняемите и ги обявили за издирване.

Предстои насрочване на далото за разглеждане от съда.