Съдят велосипедист, блъснал жена в София.

Днес прокуратурата внесе в Софийския районен съд обвинителен акт срещу Стефан Ж. за това, че при управление на велосипед с висока скорост, навлизайки в локалното платно на бул. "Арсеналски", блъснал жената и й причинил средна телесна повреда.

Инцидентът е станал около 20.30 часа на 14 октомври 2019 г.

Обвиняемият навлязъл с висока скорост в платното на булеварда, въпреки че на входа му имало пътни знаци, че е забранено влизането на пътни превозни средства освен тези на градския транспорт.

На спирка бил спрял тролейбус и от него слязла пострадалата жена. Тя минала зад тролейбуса, тръгнала да пресича и в този момент велосипедистът я блъснал. Вследствие на удара освен множество мекотъканни травми по главата, жената получила счупвания на три ребра.

Обвиняемият се обадил на телефон 112 и поискал да дойде линейка. Пристигналият медицински екип прегледал жената на място, след което я транспортирал до болница, където ѝ оказали помощ и ѝ предписали домашно лечение. Тя обаче изпитвала постоянна болка в дясната си гръдна половина и при допълнителен преглед били установени фрактурите на ребрата.

По случая под ръководството и надзора на Софийската районна прокуратура било образувано досъдебно производство. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийския районен съд.