Членовете на гражданското сдружение "Съюз за Перник", чиито председател Людмил Стойков бе арестуван за измами с пари по САПАРД, излезе с изявление в подкрепа на бизнесмена.

Стойков не би се забъркал в престъпна група за източване на еврофондове, заявяват от сдружението и изразяват моралната си подкрепа към председателя.

Напълно му вярваме в този труден за него момент, както вярваме в обективността и справедливостта на правораздавателната ни система, каза на пресконференция изпълнителният секретар на съюза Димитър Колев, цитиран от БНР.

Изявлението той направи от името на всички 33 собственици, управители на фирми, членове в сдружението, което се занимава със строителна дейност.

Трудно ни е да приемем, че публичната личност, известният и уважаван бизнесмен, индустриалецът Любомир Стойков, чиито фирми работят с големи обеми, притежават активи от стотици милиони левове и в които работят около 4 000 души, би се забъркал в престъпна група, за да източва еврофондове и то с лица, които са несъпоставими като бизнесмени с него и които той не познава, с изключение на един от арестуваните Марио Николов, каза още Колев.

Според него задържането на Стойков е удар по самия него и неговия имидж.

Припомняме, Людмил Стойков бе сред задържаните при полицейскаа акция за източването на средствата, възлизащи на 7.5 милиона евро.

Във връзка с разследването е проверена фирмата „Еврофриго", която е свързана с Ладимекс Холдинг на Стойков.

Фирмата притежава най-големия индустриален хладилен митнически склад на Балканския полуостров от 10 000 кв. метра. Стойков е собственик на курортния комплекс „Дюни".