Бивши съкилийници на Николай Русинов Чеци отрекоха той да е бил секс маниак.

Според показанията на Румен Иванов, Сергей Стефчов и Мирослав Монев Чеци не е демонстрирал пред тях нестандартни сексуални влечения, свързани с насилие върху партньора.

Килията, в която са пребивавали подсъдимият по делото за убийството на Яна и разпитаните свидетели не е имало порнографски списания, а един единствен брой на Плейбой.

Разпитаните свидетели потвърдиха, че в килията е пребивавал и Петър Велинов, който по време на предишното заседание разказа в Софийския градски съд, че докато били в ареста на столичното следствие Чеци му намекнал, че е убил Яна.
По думите на тримата бивши съкилийници те не са станали свидетели на подобни разговори относно Яна.
Защитата поиска от тримата да уточнят размерите на килията, при която стана ясно, че тя е изключително малка и няма вариант даден разговор да бъде пропуснат.

Мирослав Монев не е пребивавал по едно и също време с Петър Велинов за разлика от останалите двама.
По неговите думи Русинов е четял много книги, които са били от криминален и фантастичен жанр.

Беше разпитана и бившата работодателка на Русинов в търговска фирма Даниела Христова.
Тя го е назначила след интервю, тъй като е знаел много езици, имал е опит и е получила препоръки.

Чеци е изпълнявал всичките си задължения във фирмата безпогрешно, занимавал се е с продажба на метали, но е напуснал няколко месеца преди инцидента в Борсовата градина.
Подсъдимият е бил комуникативен, съвестен неконфликтен, според Христова.

Тя заяви, че двамата са имали неформални фирмени събития, от които също е останала с добри лични впечатления.
По нейни думи Русинов е интелигентен приятен събеседник и също така е бил загрижен към детето си, като е показвал много човешко и бащинско отношение.

По делото за втори път не се яви като свидетел бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, който също за кратко е бил съкилийник на Чеци.

По делото бе насрочена нова дата - 26 юли от 10 часа, когато ще бъдат разпитани други свидетели на защитата и тези, които не се явиха днес.