Главният прокурор Сотир Цацаров информира, че единствената задържана за смъртта на момиченцето от Момчилград е майката на детето, съобщава "24 часа". Тя обаче е обвинена само в това, че е оставила детето без надзор.

"Извършено е задушаване, което не е душене, а е чрез притискане, и едва след това може да се говори за омотаване на главата му с тиксо или скоч. Работи се с трима лекари, които двама са от Пловдив, и лекар от Кърджали", обясни главният обвинител.

Главният прокурор следи разследването на убийството в Момчилград
Обновена

Главният прокурор следи разследването на убийството в Момчилград

Гражданите искат повече информация по случая

Цацаров увери, че съдебно-техническата експертиза ще бъде извършена до 48 часа. Разследващите извършват допълнителен оглед. Предстои да бъде извършен следствен експеримент с участието на майката. "Целта е да разкрием убиеца в съкратен срок. Работим със сравнително стеснен кръг от заподозрени. На майката не е повдигнато обвинение за убийство. Тя е обвинена в оставяне на дете без надзор и затова е задържана за 72 часа", доуточни Цацаров пред журналисти в Кърджали.

Главният прокурор на място се запозна с разследването по убийството на 7-годишната Дамла в дома й в Момчилград.

Пращат ДНК от Момчилград в частна лаборатория

Пращат ДНК от Момчилград в частна лаборатория

Смъртта на момиченцето е настъпила от задушаване, потвърди Сотир Цацаров

Директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов добави, че се работи по няколко версии, но е изключена тази убиецът да е психопат.

Сотир Цацаров обеща допълнителна информация от говорителят на окръжната прокуратура. Главният прокурор обясни, че точният час на смъртта на детето ще стане ясен след резултатите от съдебно-медицинската експертиза.

"Тук не става дума за случайно убийство. Версиите стесняват много силно кръга", каза главният прокурор и допълни, че това, че няма други задържани, не означава, че няма други заподозрени.

Жена, близка роднина, е задържана за убийството на детето в Момчилград

Жена, близка роднина, е задържана за убийството на детето в Момчилград

Към момента няма повдигнато обвинение