Съдия Цветан Ценов от Софийския районен съд е скочил от междуетажна площадка в нощта срещу четвъртък. Инцидентът е станал около 3 часа през нощта в столичния квартал "Връбница".

Първоначалната информация гласеше, че мъжът е скочил от апартамента си, който е на петия етаж. Изпратените екипи на полицията и Бърза помощ са констатирали смъртта на 39-годишния съдия.

Причините за инцидента ще се изясняват

Съдия Цветан Ценов е председателствал 5 състав в "Търговско отделение" в СГС. Той е бил камандирован в СГС от 23 декември 2015 г. от Софийски районен съд.

Колеги от Софийския градски съд припомнят, че по негово настояване от 22 февруари 2016 г. той е трябвало да се върне на работа в СРС.

Не се гаврете с паметта на колегата ни, призова шефът на СГС

Не се гаврете с паметта на колегата ни, призова шефът на СГС

По повод медийни спекулации около смъртта на съдия Ценов

От прокуратурата съобщиха, че е започнало досъдебното производство за престъпление по чл. 127, ал.1 Наказателния кодекс – подпомагане или склоняване към самоубийство, съобщиха от прокуратурата.

От там потвърдиха, че около 03:50 ч. на 18 февруари 2016 г. екипи на Бърза помощ и столичната полиция са се отзовали на сигнал за намерено тяло на мъж в непосредствена близост до бл. № 515 в кв. „Връбница”.

Констатирана била смъртта на починалия съдия и неговата самоличност.

СРС сложи траурна лента на сайта си

СРС сложи траурна лента на сайта си

Според първоначалните данни Ценов е скочил от междуетажна площадка на посочената жилищна кооперация. Смъртта е настъпила от травматичните увреждания след падането.

От държавното обвинение изчакват резултатите от аутопсията, огледа на жилището му, което е в същия блок, и съдебно-медицинска експертиза, за да изкажат своята версия за случая.

Колегите от Прокуратурата на РБ, от Софийския градски съд изразяват най-искрените си съболезнования към семейството и близките на починалия.

Веднага след като е командирован по служба в Софийския градски съд съдия Цветан Ценов е бил назначен по делото за несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД. Това се случило в последния работен ден преди Коледа.

От съда казаха, че той е сменил предишния председател на съдийския състав Хайгухи Бодикян. В делото се изяснява размера на задълженията на ЦСКА.

Синдикът на клуба Дора Милева отхвърли претенции за задължения на стойност 27 млн. лева. Според експертиза, от 1 юли ЦСКА не е в състояние да обслужва дълговете си, които в момента възлизали на 30 милиона лева. Това е с 4 милиона увеличение спрямо посочената в жалбата на самото дружество за обявяване в несъстоятелност, уточнява.

Междувременно изпълнителният директор на ЦСКА - Александър Тодоров изнесе официална информация за финансовото състояние на клуба. Тодоров загатна, че бившите собственици на ЦСКА - "Титан" са злоупотребявали с положението си и са си "издавали фактури за щяло и нещяло", пише Топспорт.бг.