Със сив лъскав джип със затъмнени стъкла са избягали обирджиите на банковия клон в столичния квартал „Люлин”.

Според информацията, която даде Мирослав Данаилов от сектор „Грабежи” в Националната полиция в интервю за БНР, джипът е правил впечатление – тъй като е бил паркиран на неестествено място – на поляна между двете по-големи успоредни улици.

Джипът се е изнесъл от района отново минавайки през поляната, през релси и излизайки на булеварда, се е блъснал в камък.

От думите на Данаилов става ясно, че полицията работа по случая с банковия обир като „група от 5-ма участници”, а не от 4-ма както обяви вчера прокуратурата. Разследващият полицай заяви, че четирима са влезли в банката, а петият е чакал в джипа. Те са били добре подготвени и са действали спокойно и хладнокръвно.

Коментарът на полицая е, че групата най-вероятно не действа за първи път заедно и имат и „предишни регистрации”.

В сравнение с бандата, която вчера се опита да обере заложна къща в „Красна поляна”, Данаилов коментира, че банковите обирджии имат шанс да „работят” по-дълго време преди да бъдат заловени, именно защото действат обмислено и спокойно.
Нападателите на заложната къща са единствената бригада, която действа без специална техника и подготовка и изключително с грабежи.

От МВР апелират към хората да бъдат внимателни и да подават сигнали, ако станат свидетели на съмнителни автомобили или на хора със съмнително поведение.