Група състезатели по ММА (Mixed Martial Arts, MMA - смесени бойни изкуства) са нахлули в Министерството на младежта и спорта.  От МВР заявиха за news.bg, че към 11 часа е получен сигнал за неправомерно влезли хора в държавна институция и отказаха допълнителна информация.

На място има полиция и жандармерия. Председателят на федерацията по ММА Станислав Недков - Стъки е поискал да се срещне с министъра на спорта Андрей Кузманов.

От изявлението на министър Кузманов става ясно, че на срещата е уточнено, че сумата, получена от федерацията по ММА, е за годините назад. "Аз не отговарям за думи на хора които говорят каквото и да било. Относно милионите уточнихме, че те са в годините, а някой, ако е казал че ги е взел днес... няма как да отговарям", заяви спортният министър Андрей Кузманов. Той потвърди, че обвинения срещу Недков няма. Констатирано е че като всички останали той получава пари. Предходният министър е определил.. има правила които не са спазени. За някои са спазени, за други не са. Не отговарям за чужди думи", каза министър Кузманов.

Министър Кузманов заяви и че записи от камерите за наблюдение ще бъдат предоставени на компетентните органи. Според свидетели, 50-ина спортисти прескачали загражденията на входа.

По думите му прави впечатление че 4 организации всяка година печелят пари. Прави впечатление как е направен конкурсът последната година, допълни служебният спортен министър Андрей Кузманов.

"От онзи ден разбирам, че министерството не е министерство на държавата, а на Красен Кралев", каза още Андрей Кузманов и допълни, че не се е извинявал на никого.

Според Шефа на федерацията по ММА Станислав Недков - Стъки, атаките срещу него били започнали след като Инициативен комитет му издигнал кандидатурата за президент.

От думите му стана ясно, че се разпознал в думите на говорителя на служебния кабинет "Янев" - Антон Кутев за злоупотреби с пари за спорта.

"Жълтият глашатай (говорителят на МС Антон Кутев - б.р.) на Румен Радев (президентът Румен Радев - б.р.) си позволи да изнася откровени лъжи на пресконференции, свързани с моето име и на Българската федерация по ММА, на която аз съм председател", обясни Станислав Недков нахлуването на 50-ина спортни бойци в министерството.

Според него в публичното пространство били изнесени лъжи, че бил получил милиони от Младежта и спорта. Затова вместо да извади доказателства и да свика пресконференция, той организирал състезатели и привърженици на ММА на посещение в спортното министерство. Според Недялков министър Кузманов казал, че не можел да потвърди изнесените данни за корупция.

"Българската федерация по ММА взима по 180 000 лв. на година, което е 0.65% от бюджета на министерството, даван на спортни организации", каза Недков и изтъкна успехите на водената от него организация и че помага с лични средства за спортните участия.

Час след неправомерното нахлуване в правителствена сграда лидерът на доскоро управлявалата партия ГЕРБ - Бойко Борисов запита на пресконференция: "Трябва ли да действаме като Стъки, за да излезе истината наяве".

Припомняме, на 16 юни говорителят на служебното правителство Антон Кутев обяви, че чрез Министерството на спорта са раздадени непрозрачно около 5 млн. лв.

Още същия ден бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев от кабинета "Борисов-3" обясни, че програмата за превенция сред младежите съществува много отдавна, а по време на второто правителство на Бойко Борисов преминала от Министерство на финансите към Министерство на младежта и спорта. Бившият министър на спорта Красен Кралев отхвърли твърденията на Служебния министър Кузманов и на говорителя на Министерски съвет Антон Кутев за злоупотреби с програми за финансиране на ММС.

Защо ММА бойците се занимават с политика и защо са нападани

Защо ММА бойците се занимават с политика и защо са нападани

Антон Кутев и Станислав Недков - Стъки