От СДВР искат отсега нататък пътните полицаи стриктно да си изпълняват полицейските задачи, задълженията, както е по всички инструкции и както е във всички развити европейски държави.

Затова настоя комисар Борислав Муеров на брифинг, посветен на инцидента, възникнал в неделя в столичния квартал "Дружба".

Той подчерта, че досега органите на реда са имали доста либерално отношение с цел безконфлитно разрешаване на такива ситуации. Това вече трябвало да бъде променено.

"Няма свидетели на самото пътно-транспортно произшествие", изтъкна той.

Полицията си е свършила работата, увери Муеров.

33-годишен нападна пътен полицай в столичния квартал "Дружба"

33-годишен нападна пътен полицай в столичния квартал "Дружба"

Полицаят е пострадал при задържането му

Оформени са всички документи на нарушителя и той е задържан за 24 часа. Случаят е предаден на Софийската районна прокуратура.

На въпрос нарушен ли законът от това, че на записите се вижда само патрулката, но не и лицата на пътните полицаи, Муеров отбеляза, че не вижда нарушение на закона.

Няма свидетели по случая. Единствените свидетели са хората от отсрещната страна на улицата, които са потвърдили агресивото поведение от ответната страна, заяви Муеров.

Той припомни, че на 20 януари, е бил получен сигнал в "Пътна полиция" и е насочен екип в столичния квартал "Дружба" за катастрофа. Пристигналият полицейски екип на място установил инцидента, след което са започнали обработката на документите на едно от лицата.

Тогава са били заснети от непосредствена близост от един от участниците в катастрофата действията на полицейските служители. По разпореждането на полицесйките служителите, той не се е стреснал от направената забележка от полицаите, а се е обърнал и с лакът е ударил полицая.

При падането на земята полицаят си е наранил дланта и пръстите на ръката. Лицето е задържано в Осмо районно, а полицейският служител има лека телесна повреда. Освидетелстван е, че инцидентът е станал по време на изпълнение на задълженията си.