Новият директор на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) старши комисар Любомир Николов предполага, че Петьо Петров-Еврото вече е извън България. В интервю за БиТиВи, старши комисар Николов даде да се разбере, че СДВР ще бъдат безкомпромисни спрямо всеки един служител, нарушил закона и служебните си задължения.

СДВР няма сигнали за полицейски чадъри към настоящия момент и някакво покровителство на полицаи над престъпници. Редуцирани и са и охраняваните лица, като към момента се охраняват трима човека, сред които и бившата жена на Петьо Еврото - Любена Павлова.

СДВР вече преглежда охранителните камери и санкционира за нарушения.

СДВР са открили и различни видове наркотици в кутии от сок в Софийския затвор. Столичната полиция е установила и нелегални мигранти в превозни средства, управлявани от чужди граждани. Районът на столицата играе ролята на "Гара разпределителна" за мигрантите, посочи старши комисар Николов.

Относно протеста на полицаите, че искат 10% увеличение на заплатите си, старши комисар Николов заяви, че подкрепя протеста на полицаите с аргумент, че исканията им са напълно реални, за да могат да компенсират ежедневните си разходи.

МВР-шефът ще се бори за исканията на полицаите

МВР-шефът ще се бори за исканията на полицаите

Направена е реорганизация на силите, разположени по границата