Към момента МВР охранява само трима защитени свидетели с прокурорски постановления. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред БНР. По думите му съвместно с прокуратурата е бил извършен анализ и е решено броят на охраняваните да бъде намален.

Славов коментира и публикуваните в социалните мрежи снимки на полицаи, които товарят багаж в джипа на Любена Павлова - екссъпруга на издирвания от властите бивш следовател и ексшеф на Столичното следствие Петьо Петров - Еврото, свързан с казуса "Осемте джуджета". Стоянов смята, че снимките са имали положителен ефект за МВР. "Аз искам да благодаря на човека, който ги е направил. Който според мен ги е направил и ги е пуснал с цел по някакъв начин да злепостави Министерството на вътрешните работи. Но тези снимки постигнаха обратен ефект, според мен. След анализа, който направихме, към момента Министерството на вътрешните работи охранява само три такива лица. И значително разтоварихме системата от този ангажимент", заяви вътрешният министър.

По думите му по-рано често се налагало оперативни работници да ходят по заведения заради охранявани лица. "Тогава, когато въпросното лице пожелае да посети някакво питейно заведение примерно дискотека, там охранителен състав, който е ангажиран с неговата защита, не може да влезе. Тогава се викат оперативни работници от съответното районно управление или от СДВР, които цивилни влизат на съответното място", обясни Калин Славов.

Борислав Сарафов иска да знае поименно МВР кого охранява

Борислав Сарафов иска да знае поименно МВР кого охранява

И дали не се хаби ресурс