Криминалисти на СДВР задържаха трима, разпространявали наркотици на територията на столицата. Акцията за противодействие на наркоразпространението е проведена на 3 април от служители от сектор "Наркотици" при СДВР.

В хода на полицейските действия, в момент на покупко-продажба на наркотични вещества били задържани трима столичани - В.А. /18 г./, Р.А. /22 г./ и Х.М. /23 г./.

При последвалите следствени действия в жилище в ж.к. "Суха река", ползвано под наем от Р.А и Х.М., разследващите намерили и иззели електронна везна, плик с вещество на буци под формата на пресовка, различни по размер полиетиленови пликове, съдържащи вещество на прах и бучки, и тревиста маса.

Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са 391,33 г амфетамин, 62 г марихуана и 15,27 г кокаин.

В рамките на допълнително осъществените оперативни действия било изяснено, че Р.А. и Х.М. снабдявали В.А. с наркотици, които той продавал.

След доклад на материалите по случая в Софийската градска прокуратура, на тримата задържани са повдигнати обвинения.

Мерките за неотклонение на Р.А. и Х.М. са удължени до 72 часа, а на В.А. е наложена "парична гаранция" в размер на 500 лева.