emaxpress
Председателят на Джамийското настоятелство в Пловдив Ашим Асан е бил арестуван заедно с още шест човека за побой над районния мюфтия. Мелето е станало вчера вечерта пред Джумая джамия, а нападателите са задържани за 24 часа.

От прокуратурата поясниха, че срещу тях е образувано бързо полицейско производство, като все още се изясняват причините за инцидента, съобщи Дарик.

Преди по-малко от две седмици Ашим Асан бе задържан за побой, заедно със сина си Фаик. Двамата бяха обвинени, че са пребили чужденец, който е бил на 1 септември в Пловдив със съпругата си. Семейството оставило в автосервиз автомобила си за ремонт. През това време мъжът отишъл да се помоли в джамията. Той облякъл дрехата на имама - ритуална бяла роба, и започнал да се моли на глас. Тогава чужденецът бил нападнат от Ашим Асан и сина му.

Пострадалият, който е на 42 години, бе приет в болница в тежко състояние. В последствие Ашим Асан и синът му сключиха споразумение с прокуратурата и получиха 3 г. пробация и задължителни периодични срещи с пробационен служител.