Съпрузи продавали дизайнерска дрога на 10-годишни деца. Мъжът е в ареста, а съпругата му е под домашен арест, съобщиха от Окръжна прокуратура -Сливен. Николай Ч. и Минка Ч. са обвинени, че без надлежно разрешително държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество. То е 10,236 грама метамфетамин. За подобно престъпление се предвижда затвор от 2 до 8 години и "глоба" в размер на от 5 000 лв. до 20 000 лева.

Двамата обвиняеми са арестувани при извършено претърсване и изземване. Направен им е и личен обиск, в условията на неотложност. Това е станало след сигнал, живеещите на адрес в Сливен държат и разпространяват на малолетни лица (10-годишни) дизайнерска дрога. На мястото е открита част от горепосоченото количество наркотично вещество (разделено на топчета, които били увити в алуминиево фолио) и сумата от 156 лв. При личния обиск на Минка Ч., в сутиена й, е открита останалата част от горепосоченото наркотично вещество и сумата от 910 лв.

Според прокурора, има достатъчно събраните доказателства, които доказват участието на обвиняемите в деянието, за което са им повдигнати обвинения. Той е категоричен, че обстоятелството, че обвиняемите разпространяват наркотични вещества на малолетни лица, ги характеризира като хора с висока степен на обществена опасност. Съдът прие мотивите на прокурора.

Определенията на Окръжен съд-Сливен могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд-Бургас.