Софийският градски съд ще заседава по делото срещу бившия директор на общинската фирма "Трамкар" Христоско Вретенаров. Това е второ заседание по делото.

Ход на процеса не е даден. На предишното заседание - 2 юли, стана ясно, че Вретенаров е получил ден по-рано обвинителния си акт. На първото заседание стана ясно, че вместо на него прокуратурата е изпратила обвинителния акт на наследника му в дружеството.

Вретенаров е подсъдим за длъжностно присвояване в особено големи размери. Обвинителният акт е за злоупотреби с близо 670 хиляди лева. За такова наказание според закона той може да получи от 10 до 20 години затвор.

На 2 юли, когато бе първото заседание по делото, адвокатът на Вретенаров Димитър Вълчев обаче заяви, че клиентът му признава всички факти, в които прокуратурата го обвинява, с изключение на този, в който се описва къде отивали парите от "Трамкар".

Според Вретенаров те са отивали при ръководител на друга общинска фирма, а според прокуратурата с тях той е задоволявал хазартните си страсти.

Съдът наложи запор върху сметките на Вретенаров в три банки, заради гражданския иск, който "Трамкар" заведе по делото. Той е на стойност малко над 670 хиляди лева.