По неофициална информация от стачния комитет на медиците доц. Димитър Раденовски, шеф на 4-та хирургия, е класиран на първо място в конкурса за нов изпълнителен директор на „Пирогов". Веднага след него е класиран шефът на 2-ра хирургия доц. Владислав Христов.

Няма никаква информация как и по какъв начин ще бъде обявен резултатът от конкурса. От Министерство на здравеопазването посочиха, че стандартната процедура е да се закачи съобщение на табло в сградата на министерството.

Конкурсът беше обявен пред месец от министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски, а се проведе на 6 август.

За участие в него се явиха четирима души: доц. Владислав Христов, доц. Александър Червеняков, доц. Димитър Раденовски и доц. Владислав Иванов.

До конкурс за нов директор на „Пирогов" се стигна след постигане на споразумение между стачния комитет в болницата и Министерство на здравеопазването.
От средата на месец май медицинският персонал в „Пирогов" започна протести срещу политиката на министерството спрямо болницата, недостатъчното финансиране, ниските заплати и ръководството в лицето на Спас Спасков.

Протестите ескалираха до първата в българското здравеопазване ефективна стачка, а министър Гайдарски в рамките на 3 седмици назначи три поредни директорски борда. Като нов елемент в управлението е включването на представител от Министерство на финансите.