Управителят на болницата в Горна Оряховица д-р Миролюб Кожухаров запазва поста си, след като два гласа не стигнаха за отстраняването му, информира БНР.

Това стана ясно след проведеното извънредно заседание на Общинския съвет в града заради скандала с мъртвото бебе в МБАЛ „Свети Иван Рилски".

Припомняме, на 28 ноември 17-годишна ученичка родила дете в седмия месец в тяхната болница. Получена бе информация, че то е било умишлено умъртвено от лекарския екип, който го е израждал.

По-късно те бяха освободени поради липса на доказателства.

От 33-ма общински съветници на заседанието са присъствали 28. При проведеното гласуване за отстраняване на д-р Кожухаров - 15 са били „за" (ГЕРБ, РЗС и ДПС), четирима са гласували „против", а деветима са гласували с „въздържал се". За отстраняването му са били нужни 17 гласа.

Миролюб Кожухаров е обяснил, че е лидер на СДС в Горна Оряховица и че не е запознат защо е бил подслушван.

Преди дни полицията претърси дома на директора на болницата и иззе мобилните телефони на семейството му. Акцията се проведе малко, след като лекари  от града бяха задържани по подозрение в умишлено умъртвяване на новородено. Тогава полицията иззе и мобилните телефони на лекари от болницата.

Малко по-късно бе разпространена и стенограма от разговорите между въпросните лекари.